Presa

construite cu muncitori indieni si vietnamezi

Locuintele din România, construite cu muncitori indieni si vietnamezi

Muncitorii nostri construiesc Occidentul, iar noi ne bazam pe indieni si vienamezi pentru a ridica blocuri si autostrazi. Avem 300 de mii de angajati în constructii, dar mai e nevoie de tot atâtia. Constructorii spun ca nu mai pot prelua lucrari pentru ca nu au cu cine sa le termine. În centrul Capitalei, câteva sute de indieni construiesc locuinte pentru români.

citeste mai mult pe observator.tv

Importul de angajati straini, o posibila solutie pentru criza de pe piata muncii din România?

 

Importul de angajati straini, o posibila solutie pentru criza de pe piata muncii din România?

Un raport al ManPowerGroup arata ca România se situeaza pe locul trei, dupa Japonia si Taiwan, la deficitul de talente pe piata muncii.

Concret, 72% din angajatorii autohtoni au declarat ca au probleme cu recrutarea muncitorilor calificati, inginerilor si operatorilor de productie, procent ce indica cea mai dificila situatie raportata vreodata în tara noastra.

citeste mai mult pe revistacariere.ro >

“Am venit în România pentru un viitor mai bun”

Da, aceste vorbe suna ciudat pentru o tara din care, în ultimii ani, au plecat milioane de oameni. Însa dinamica saraciei pe glob e o poveste complicata: în timp ce românii emigreaza masiv catre Occident, în Asia de sud-est România este vazuta ca un tarâm al fagaduintei.

citeste mai mult pe recorder.ro >
   
Bonele filipineze au fost inlocuite cu cele din Nepal. De ce cred parintii ca e mai serioasa o bona budista

Gasirea unei bone de incredere poate fi o adevarata provocare. Speriati ca unele romance cred ca bataia este rupta din rai, multi parinti au angajat filipineze.
vezi detalii aici


MITUL filipinezelor A CAZUT. Bonele nepaleze sunt acum la putere. VEZI exact ce le recomanda
Bonele filipineze nu mai sunt ce-au fost, au devenit neserioase, stiindu-se la mare cautare. Nepalezele vin însa puternic din urma: calme, calde cu copilul, cu înclinatie spre limbi straine si pretentii putine. 
vezi detalii aici


Bonele nepaleze – mai calde, mai iubitoare si mult mai responsabile decât filipinezele
Sa gasesti pe cineva capabil, din toate punctele de vedere, care sa aibe grija de copilul tau, poate deveni o adevarata provocare.
vezi detalii aici


Hotelierii cauta sa angajeze personal din Asia pentru ca românii nu mai vor sa munceasca
Ar trebui sa ne îngrijoram? Numarul strainilor cu drept de munca în tara noastra s-a dublat, potrivit Inspectoratului General pentru Imigrari. Muncitorii chinezi, indieni, turci, filipinezi sau pakistanezi au ajuns sa fie considerati de firme ca o posibila solutie la criza de mâna de lucru, în timp ce românii cauta conditii de munca si de viata mai bune, în alte tari. 
vezi detalii aici