Noutati

 

22
Feb
2021

Pandemia ne-a adus în viețile noastre măștile. Contestate de unii, făcute obiecte de fashion de alții, necesitatea sau obligativitatea purtării măștii ne-a pus pe toți în fața unor noi realități. Dar, cum s-au adaptat muncitorii asiatici la purtarea măștii? Foarte bine! De ce?

07
Jan
2021

Pentru anul 2021, Executivul a stabilit, prin HG nr. 1133/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 1326 din 31 decembrie 2020, un contingent de 25.000 de lucrători străini nou admiși pe piața forței de muncă din România, față de 30.000 în 2020.

26
Nov
2020

Dinamica pieței de muncă s-a schimbat enorm în ultimul an din cauza pandemiei. MPS aduce soluții noi pentru firmele de curierat sau logistică, odată cu introducerea unei noi categorii de muncitori din Asia: șoferi cu carnet categoria B din Sri Lanka, Vietnam și Filipine.

03
Nov
2020

Corina Constantin, director general Multi Professional Solutions despre soluțiile aplicate de MPS

21
Sep
2020

Afla cum iti poti completa nevoia urgenta de forta de munca prin leasing-ul de personal - acum disponibil prin MPS si pentru muncitorii din ASIA!

11
Sep
2020

În domenii precum servicii hoteliere, spa, restaurante muncitorii asiatici sunt foarte căutați în lume. Și în România cererea de personal în aceste zone era înainte de criza COVID destul de mare și estimăm că odată cu revenirea economiei și stabilizarea situației, această cerere va reveni. 

01
Sep
2020

Până la începerea pandemiei, România avea un mare deficit de forță de muncă, iar aducerea de muncitori din Asia a fost o soluție salvatoare pentru multe firme. Deși cererea de forță de muncă în segmentul HORECA este clar scăzută, în domenii precum construcții, agricultură si producție solicitările au revenit. În acest context, revenim și noi cu un subiect cu care se confruntă atât angajatorii, cât și muncitorii - adaptarea muncitorilor asiatici în România.

14
Aug
2020

Pandemia a avut un impact major si asupra fortei de munca din Asia. Avantajele angajarii unui muncitor strain in aceasta perioada sunt multiple, mai ales daca facem referire la persoanele aflate deja in Romania, care nu mai au un loc de munca din cauza reducerii sau chiar stoparii activitatii companiilor angajatoare.

15
Jun
2020

In aceasta perioada s-a tot vorbit, pe buna dreptate, despre cei din linia intai: medici, politisti, vanzatori etc. Sa nu uitam faptul ca, la inceputul pandemiei s-a creat o isterie a cumparaturilor, iar rafturile supermarketurilor se goleau cu repeziciune. In acest context, putem considera si fermierii sau lucratorii in domeniul agricol ca facand parte din linia intai.

25
May
2020

Procesul de recrutare forta de munca Asia decurge in functie de abilitatile si cunostintele pe care le cauta angajatorul la angajati. Inainte de a fi plasata forta de munca, muncitorii asiatici sunt intervievati si supusi unor probe practice pentru a demonstra priceperea in domeniul de activitate.

26
Feb
2020

Compania Bestjobs a realizat în perioada 03-18 februariue 2020 un sondaj de opinie pe un eșantion de 242 companii din România cu privire la intențiile de angajare.

17
Feb
2020

Ca urmare a temerilor legate de răspândirea coronavirusului, agenția noastră solicită tuturor cetățenilor străini care urmează să sosească în România un certificat medical care atestă faptul că nu manifestă simptomele specifice acestui tip de virus.

10
Dec
2019

Potrivit declaratiilor oferite de reprezentantii Ministerului Muncii, contigentul de lucratori straini din afara Uniunii Europene va fi suplimentat cu 30.000 de persoane. Acest lucru se va intampla de anul viitor, informeaza Agerpres.

05
Dec
2019

Din dorinta de a furniza cele mai bune servicii clientilor nostri, mizam pe un proces de selectie riguros.

12
Nov
2019

Tocmai ne-am intors din cea mai recenta deplasare a noastra in Nepal.

30
Sep
2019

Domeniul Horeca se refera la industria hoteliera si a serviciilor alimentare, mai exact la unitati care pregatesc si servesc bauturi si alimente.